Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Branche-erkende scholingen sociaal werk met STAP-subsidie

Het STAP-budget van maximaal € 1.000,- is er voor iedereen die (branche-erkende) scholing wil volgen. Handig voor wie zich wil laten (her)registeren, zich verder wil ontwikkelen of om een certificaat of erkenning te krijgen voor competenties die iemand al heeft. Lees verder voor de aanvraagperiodes en de link naar het UWV-portaal om het STAP-budget aan te vragen.

Stappen zetten

Hoe werkt het?

Het is verstandig om tijdig te starten met oriënteren op een opleiding en direct in een nieuw tijdvak het STAP-budget aan te vragen. Voordat je een vergoeding uit het STAP-budget kunt aanvragen, moet je je eerst aanmelden bij het opleidingsinstituut. Je kunt alleen een vergoeding aanvragen voor opleidingen die in het STAP-portaal staan.

Wat is het STAP-budget?

De STAP-regeling (STimulering ArbeidsmarktPositie) is voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrekpost voor opleidingen die gold tot en met 2021. In het STAP-scholingsregister vind je alle scholing die recht geeft op het STAP-budget.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Dit zijn de periodes om STAP-budget aan te vragen:

 • 1 maart 2022 tot en met 30 april 2022 
 • 2 mei 2022 tot en met 30 juni 2022 
 • 1 juli 2022 tot en met 31 augustus 2022 
 • 1 september 2022 tot en met 31 oktober 2022 
 • 1 november 2022 tot en met 31 december 2022

  Wil je op de hoogte blijven?

  Via onze sociale kanalen en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de vorderingen van de branche-erkende scholing in het STAP-portaal. Volg ons via Facebook of LinkedIn of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  Branche-erkenning via Sociaal Werk werkt!

  Opleiders van scholing voor sociaal werk krijgen via Sociaal Werk werkt! hun branche-erkenning. Na erkenning zorgt Sociaal Werk werkt! ervoor dat de opleider in het STAP-portaal komt. Dit gebeurt binnen het door de overheid bepaalde proces. Sociaal Werk werkt! hecht grote waarde aan de beroepsontwikkeling van professionals en toekomstig werkenden in de branche.

  Handige links