Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Gids voor Beroepsontwikkeling

Vitaliteit en gezondheid van medewerkers in sociaal werk

Het stimuleren van vitaliteit en een gezonde levensstijl levert organisaties gemotiveerde medewerkers, betere prestaties en minder verzuim op. Er zijn verschillende tips en tools die hierbij kunnen helpen.

gids - vitaliteit en gezondheid

Positieve gezondheid

Steeds meer organisaties in sociaal werk gaan aan de slag met de Positieve Gezondheid van medewerkers. De tool Positieve Gezondheid helpt om het onderwerp met medewerkers te bespreken. Bekijk via de link onder 'Verder lezen over het onderwerp' wat het inhoudt en hoe je het op de werkvloer kunt inzetten.

Praktijkvoorbeeld Gezonde werkvloer

Om de vitaliteit en gezondheid van de eigen medewerkers te verbeteren, besteedt stichting Facet Ridderkerk bijzondere aandacht aan het onderwerp Gezonde werkvloer. Bekijk hun aanpak via de link onder 'Verder lezen over het onderwerp'.

Tips en tools voor vitaliteit

Sociaal werkers zijn gericht op het ondersteunen van anderen. Belangrijk dus om als werkgever juist aandacht te hebben voor je medewerkers en hún behoeften. Denk aan gezonde werkomstandigheden en een goede werkbalans. We bundelden verschillende tips en tools. Bekijk ze via de link onder 'Verder lezen over het onderwerp'.