Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Gids voor Beroepsontwikkeling

Jongeren interesseren voor sociaal werk

Jongeren zijn de toekomst. Het duurt vaak nog wel even voordat ze op de arbeidsmarkt terecht komen, maar het is goed om ze alvast te laten kennismaken met sociaal werk.

gids - jongeren interesseren voor sociaal werk

Lespakketten voor scholieren

Zorg dat sociaal werk bij scholieren al op het netvlies staat voordat zij hun profiel- of sectorkeuze maken. Met de lespakketten van het programma ‘Aan JOU hebben we wat’ kun je jongeren prikkelen om kennis te maken met zorg en welzijn. Bekijk de lespakketten via de link onder 'Verder lezen over het onderwerp'.

Schoolbezoek

Een andere manier om scholieren alvast te laten kennismaken met sociaal werk is door scholen te bezoeken. Sociaal werkers zelf kunnen als geen ander vertellen over hun beroep, met voorbeelden uit hun dagelijkse praktijk, in de omgeving van de scholieren.

Nodig scholieren uit

Omgekeerd kan natuurlijk ook: scholieren uitnodigen om jouw projecten te bezoeken. Informeer bij de scholen bij jou in de buurt en sluit aan op maatschappelijke stages, maak gebruik van activiteiten van bijvoorbeeld NLDoet of adopteer een school.

Extra aandacht voor mbo'ers

Sommigen denken dat alleen hbo’ers sociaal werker kunnen worden, maar mbo'ers kunnen dat ook. Mbo’ers hebben vaak een praktische instelling en sluiten makkelijk aan bij verschillende doelgroepen. Hun aanpak past goed bij de actuele vraag naar sociaal werkers. Het loont om ze actief stageplekken en arbeidsmarktperspectief te bieden. Kom meer te weten over de kracht van de mbo'er via de link onder 'Verder lezen over het onderwerp'.