Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Gids voor Beroepsontwikkeling

Werkplezier van medewerkers in sociaal werk

Werkplezier is van essentieel belang om medewerkers aan je organisatie te binden. Hoe was het met het werkplezier van sociaal werkers in 2021 gesteld? En wat kun je doen om het werkplezier te verhogen, werkdruk te verminderen en verzuim te verlagen?

gids - werkplezier

Vermindering van verzuim door vergroten werkplezier

Het vergroten van werkplezier, eigen regie en veiligheid tijdens het werk helpen bij het verminderen van verzuim en daarmee van uitstroom. Onderzoek van AZW laat onder meer zien hoeveel werknemers hun werk inhoudelijk leuk vinden en hoe zij de werkdruk ervaren. Bekijk recent onderzoek via de link onder 'Verder lezen over het onderwerp'.

Werkdruktools

In de Arbocatalogus op deze website staan verschillende tools om de werkdruk in kaart te brengen en mocht deze te hoog zijn, er iets aan te doen. Je vindt ze via de link onder 'Verder lezen over het onderwerp'.

Praktische tips voor werkplezier

Er zijn veel tips en tools in de Arbocatalogus op deze website te vinden die jou en je medewerkers kunnen helpen het plezier op de werkvloer te vergroten. Bekijk ze via de link onder onder 'Verder lezen over het onderwerp' en ga samen aan de slag.